Hlavní obsah

Filmový Borat nabídl Čechům, že jim zaplatí pokutu za focení ve vykrojených plavkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kazašská policie pochopení neměla, filmový Borat ano. Skupinka šesti Čechů, která byla před pár dny v centru kazašského hlavního města Astany zatčena za pózování ve vykrojených miniplavkách, nakonec možná dostane peníze za zaplacenou pokutu. Britský herec Sacha Baron Cohen, který křiklavě zelené plavky v roli Borata proslavil, se totiž na Facebooku nabídl, že jim peníze pošle.

Foto: Profimedia.cz

Borat v podání Sachy Barona Cohena

Článek

Pokus o recesi šestici českých mužů v první polovině listopadu nevyšel. Když se v centru Astany za mrazivého počasí svlékli do boratovských plavek, zakročila proti nim policie, která je zadržela a obvinila z výtržnictví. [celá zpráva]

Místo fotky v převleku nechvalně proslulého filmového hrdiny Borata se tak skupinka šprýmařů dočkala pokuty ve výši 22 500 kazašských tenge (asi 1500 korun).

Foto: Profimedia.cz

Skupinka českých recesistů v centru Astany.

Bizarní incident neunikl ani představiteli Borata Sachovi Baronu Cohenovi, který křiklavě zelené plavky proslavil. Ten měl pro recesi větší pochopení než kazašská policie. Prostřednictvím sociálních sítí se dokonce nabídl, že Čechům pokutu rád zaplatí.

„Mým českým přátelům, kteří byli zatčeni. Pošlete mi své údaje a důkaz, že jste to byli skutečně vy, a pokutu za vás zaplatím,“ napsal Cohen na svém facebookovém účtu.

Proti filmu s názvem Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu kazašské úřady ihned po jeho uvedení ostře protestovaly a jeho promítání v zemi zakázaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám