Hlavní obsah

Proslulý podvodník si chce 20 let odsedět na samotce. Jen tak prý může přestat s podfuky

Novinky, tcs

Jeden z nejznámějších floridských podvodníků, jedenačtyřicetiletý Jimmy Sabatino stráví následujících 20 let ve vězení. Muž, který většinu svého života strávil za mřížemi a má na svědomí podvody za desítky miliónů dolarů, však všechny překvapil tím, že soud požádal, aby byl umístěn na samotku do věznice s nejvyšší ostrahou. Jen tak totiž podle vlastních slov nebude schopen nikoho podvést.

Foto: Profimedia.cz

Sabatinovi prý může v podvodech zabránit pouze samotka (ilustrační foto).

Článek

„Chtěl bych žít normální život, ale nedokážu se ovládat,“ sdělil prostřednictvím svých advokátů floridskému soudu Jimmy Sabatino. Požádal proto soudkyni, aby ho poslala do vězení s nejvyšší ostrahou, a ke všemu ještě na samotku. Ta mu minulé pondělí vyhověla a za podvody ve výši 10,4 miliónu dolarů (zhruba 226 miliónů korun) odsoudila podvodníka na 20 let.

Sabatino si od roku 2014 odpykával trest v miamské věznici za porušení podmínky, ani to mu ale nezabránilo v dalším podvodu. Přesvědčil dva dozorce, aby mu do jeho cely propašovali pět mobilních telefonů. Těmi pak řídil celou operaci, na které se podíleli kromě několika dalších společníků i členové mafiánské rodiny Gambinů.

Za mřížemi je Sabatino častěji než doma.

Muž v cele se vydával za člena výkonné rady společností hudební divize Sony či společnosti Roc Nation, kontaktoval manažery obchodů s luxusním zbožím a dokázal je přesvědčit, aby obchody jeho společníkům zapůjčily své zboží na natáčení hudebních klipů. Šperky, hodinky a další cennosti pak končily v různých zastavárnách.

Samotka v nejhorším vězení v USA

Podvodník před soudem přiznal vinu, lítost ale ani nepředstíral. „Nikomu se omlouvat nehodlám,“ sdělil Sabatino před soudem. „Vláda dovolila, aby se tohle stalo. To oni by se měli stydět,“ dodal. Nepodváděl prý pro zábavu, ale proto, že ho celý život bavilo porážet systém.

Nyní se chce napravit a to prý dokáže jen tak, že se nebude stýkat s ostatními lidmi. Na vlastní přání si proto odpyká trest v coloradské věznici ve Florence s označením Supermax. Jedinými, které kromě dozorců po následujících dvacet let uvidí, budou jeho dva právní zástupci a nevlastní matka.

Nápravné zařízení ve Florence patří k nejdrsnějším a nejpřísněji střeženým věznicím na půdě Spojených států. Trest si tu odpykávají ti „nejhorší z nejhorších“, jako například Ted Kaczynski známý jako Unabomber či atentátník z bostonského maratónu Džochar Carnajev, který čeká na popravu v cele smrti.

Reklama

Výběr článků

Načítám