Hlavní obsah

Muž nechal v budapešťském bistru slušný obnos na obědy pro jednoho bezdomovce

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V budapešťském bistru složil jeden z pravidelných zákazníků 110 tisíc forintů (9400 Kč) jako zálohu na obědy pro bezdomovce Sándora. Vedení bistra jeho žádost splnilo a každý den čeká Sándora s obědem.

Bezdomovec Sándor je teď v bistru pravidelným hostem.

Článek

Zaměstnankyně bistra Alexandra Baltayová na sociální síti napsala, že si ona i její kolegové velmi cení jak zákazníkova gesta vůči bezdomovci, tak i jeho důvěry k vedení podniku, když se nebál složit v hotovosti dosti vysokou částku.

„Stává se, že někdo donese jídlo bezdomovci na ulici, ale my čekáme Sándora každý den na oběd přímo v našem bistru,“ napsala zaměstnankyně.

Od bezdomovce se zaměstnanci bistra dozvěděli, že pracoval jako řidič a před třinácti lety ztratil práci. „Od té doby žije na ulici. Měl i horší období, ale už tři roky nepije alkohol a denně chodí do veřejných sprch. Dobře se s ním povídá,“ uvedla Baltayová.

Sándor si moc cení, že nemusí jíst na ulici, ale je v bistru řádným hostem. „Vím, jak je to pro něho důležité. Cítí, že je součástí společnosti,“ dodala zaměstnankyně bistra.

Reklama

Výběr článků

Načítám