Hlavní obsah

Soví knokaut před zraky objektivů, fotografové byli svědky neočekávaného momentu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Bob Riach a Jo Bird fotografovali nedaleko města Bourne v anglickém hrabství Lincolnshire divokou zvěř, stala se před jejich objektivy zajímavá událost. Sovu, jež přistála na jednu z větví, srazila druhá sova, která si jí pravděpodobně nevšimla. Oba opeřenci se však z nárazu oklepali a z místa následně uletěli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Soví knokaut před zraky objektivů, fotografové byli svědky neočekávaného momentu.Video: AP

 
Článek

Riache s Birdem najala právní firma Pepperells, aby pořídili zajímavé záběry divoké zvěře spolu se značkou s jejich logem. To se jim podle všeho podařilo.

Hned vedle značky totiž přistál puštík obecný. Na bidýlku se však dlouho neohřál, neboť jej z něho za pouhých pár sekund po přistání srazil další puštík. Náraz oba překvapil, po chvíli se však oklepali a společně z místa odletěli.

„Nikdy jsem nic podobného neviděl. Když sova přistála na větvi poblíž značky, ihned jsem začal natáčet video. Poté mně Jo řekl, že vidí druhou sovu. Já ji neviděl, protože jsem se soustředil na natáčení. Všechno se odehrálo tak rychle, že jsem si myslel, že si dělá legraci. Poté jsem se ale podíval na video. To, co jsem viděl, mě úplně ohromilo,“ svěřil se agentuře AP Riach.

Společnost Pepperells zamýšlí použít pořízené fotografie a záběry pro budoucí kampaň, která bude zaměřená na ochranu přírody a životního prostředí.

Reklama

Výběr článků

Načítám