Hlavní obsah

Ukrajinská cukrářka vyrábí zákusky pomocí 3D tiskárny

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se stane, když se znalosti architekta a designéra spojí s vášní pro sladkosti? Odpověď na tuto otázku dává 28letá Ukrajinka Dinara Kasko z Charkova. Před pěti lety přestala navrhovat domy a pustila se do pečení. Formy na zákusky ale navrhuje pomocí matematických modelů a tiskne je na 3D tiskárně. Výsledné zákusky vypadají spíše jako z galerie umění než jako něco, co se dá jíst.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cukrářka vyrábí geometrické zákusky pomocí 3D tiskárnyVideo: Reuters

 
Článek

Studentku pekařských škol na Ukrajině, ve Španělsku či ve Francii zhruba před dvěma lety napadlo spojit své znalosti 3D modelingu z předchozího zaměstnání s pečením.

„Všechny zákusky mají jenom základní tvary, chtěla jsem využít svých návrhářských znalostí k vytvoření něčeho zajímavějšího,“ sdělila Kasko agentuře Reuters.

Na vzniku forem neobvyklých geometrických tvarů spolupracuje Kasko i s matematiky či sochaři a výsledkem jsou dortíky neobvyklých tvarů. Některé silikonové formy nyní Kasko prodává na svých stránkách a po celém světě je o ně obrovský zájem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám