Hlavní obsah

Záhadná bílá kočka odmítala během pohřbu opustit nebožtíkův hrob

Jeden ze smutečních obřadů v Malajsii měl neobvyklého hosta. Na pohřbu se objevila záhadná bílá kočka, která se usídlila na nebožtíkově hrobě a odmítala odejít. Pozůstalí se ji všemožnými způsoby pokoušeli odehnat, avšak neúspěšně. Podle deníku Daily Mail, který o události informoval, býval zesnulý muž velkým milovníkem koček.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Celou situaci zachytil na video vnuk zesnulého, který rovněž prozradil, že jeho dědeček Ismail Mat měl kočky velmi rád. Neobyčejné záběry sdílel na Facebooku. V příspěvku vysvětlil, že se kočka objevila znenadání a ihned zaujala místo na hrobě.

„Kočka není domácím mazlíčkem. Je to městská kočka, která se potuluje kolem mešity. Přítomnost kočky je pro celou rodinu nesmírně pozoruhodným jevem, neboť odmítala odejít i po skončení pohřbu.“

Podle odborníků na zvířata bylo chování kočky neobvyklé. „Zvířata mě nikdy nepřestanou překvapovat. Kočky mohou truchlit různými způsoby, nicméně je pravdou, že toto chování je mnohem častější u psů,“ vysvětlila pro list The Telegraph expertka na chování koček Anita Kelseyová.

Ačkoli bylo video zveřejněno teprve v pondělí, získalo již neuvěřitelných osm miliónů zhlédnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám