Hlavní obsah

Hladová želva si pochutnala na živé medúze před očima potápěčů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že je příroda neúprosná, se přesvědčil mořský biolog Johnny Gaskell z Austrálie. Při jedné ze svých výprav, kdy se vydal s kamerou pod hladinu, totiž narazil na hladovou karetu, která se rozhodla pochutnat si na živé talířovce obrovské přímo před jeho očima.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Želva požírá medúzuVideo: Caters News, AP

 
Článek

Gaskell se spolu se známým vypravil natáčet podmořský život v okolí Hook Islandu při východním pobřeží Austrálie u Velkého korálového útesu. Narazili při tom na skutečně zvláštní podívanou.

Dvojice potápěčů pozorovala drahnou chvíli želvu, když poté její pozornost upoutala medúza, za kterou se kareta střemhlav vypravila a začala ji doslova trhat. „Ještě nikdy jsem neviděl karetu, aby jedla takto velkou medúzu zaživa. Nemohl jsem tomu uvěřit,“ vypráví biolog.

„Zdálo se, že je ta želva šťastná, že jsem tak blízko ní, což je podivné. Karety bývají při jedení potravy plaché,“ tvrdí Gaskell. U trochu kruté podívané setrvala dvojice potápěčů dalších pět minut a poté se rozhodla nechat želvu o samotě. „Když jsme odplavali, kareta pořád jedla, takže se domnívám, že ta medúza už není mezi námi,“ uzavírá biolog.

Reklama

Výběr článků

Načítám