Hlavní obsah

Záběry nehody, při níž havaroval moderátor Hammond

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Nehoda, při níž v sobotu během natáčení pořadu ve Švýcarsku vyletěl mimo vozovku britský moderátor Richard Hammond, vypadala tak vážně, že si jeho kolega Jeremy Clarkson myslel, že je mrtvý. Nově zveřejněné záběry zachycují okamžik havárie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda moderátora Hammonda ve ŠvýcarskuVideo: AP

 
Článek

Clarkson podle svých slov dokončil natáčení a čekal, až Hammond a třetí z party James May absolvují svou část, při níž jeli na čas závod do vrchu. Zanedlouho se ale doslechl o nehodě.

Původně si myslel, že havaroval jiný jezdec s Lamborghini Aventador, a ne Hammond, který řídil elektrický supersport Rimac Concept One.

„Jak jsem tam stál a čekal na další zprávy, tak mi došlo, že to hořící auto nebylo žluté jako ten Aventador. Bylo bílé. A Hammondův Rimac byl bílý,“ napsal Clarkson na motoristické sociální sítí Drive Tribe.

„Opravdu jsem si myslel, že je mrtvý,“ dodal Clarkson.

Foto: Amazon

James May, Jeremy Clarkson a Richard Hammond.

James May podle něj poté divoce mával rukama a křičel: „Je tam Hammond!“ O chvíli později jim ale jeden traťový maršál sdělil, že moderátor se stihl dostat z auta ještě předtím, než vypukl požár.

Hammond byl při vědomí a komunikoval se záchranáři, kteří ho poté letecky transportovali do nemocnice. Z nehody vyvázl se zlomenou nohou, zranění si vyžádalo operaci. Ve videu z nemocničního lůžka se omluvil své ženě a dětem a vtipkoval, že ještě není mrtvý.

Známý britský moderátor už letos při natáčení pořadu The Grand Tour jednou havaroval, konkrétně v Mozambiku, když spadl z motorky. Sice si prý ošklivě natloukl, ale do nemocnice kvůli tomu nejel.

Takto vypadalo Hammondovo auto po nehodě.

Mnohem hůře dopadl v roce 2006, kdy tehdy ještě v rámci natáčení Top Gearu havaroval ve speciálním voze v rychlosti 460 kilometrů za hodinu a utrpěl vážné zranění hlavy. V nemocnici strávil pět týdnů.

Hammond se proslavil jako moderátor pořadu Top Gear, který moderoval společně s Clarksonem a Mayem. Jejich verzi pořadu sledovalo na celém světě více než 350 miliónů diváků.

Po odchodu z BBC, která Clarksonovi neprodloužila smlouvu po incidentu s produkčním, trojici zlanařil Amazon, pro nějž vytvořili pořad The Grand Tour. Zatím byla odvysílána jedna série a počítá se minimálně se dvěma dalšími.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám