Hlavní obsah

Čtyřmetrová anakonda uvízla v plastové trubce

– Peru

Zoufalý telefonát přijali peruánští záchranáři ve čtvrtek ráno od majitelů rybí farmy, kteří našli na pozemku obrovského hada. Když na místo přijeli, byli překvapení, že o život bojuje přes čtyři metry dlouhá anakonda.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čtyřmetrová anakonda uvízla v plastové trubceVideo: Reuters

 
Článek

Podle popisu rybářů z okresu Morales si ale záchranáři mysleli, že jde o hroznýše. „Když jsme žádali totiž o další informace, jako je barva a velikost, tak říkali, že je had zelený a má něco kolem tří metrů. Proto jsme si vzali nástroje na odchyt hroznýše,“ vysvětlil agentuře Reuters šéf regionálního zastupitelství pro San Martin Luis Mendo.

Když na místo dorazili, byli překvapeni, když zjistili, že jde o mnohem delšího hada a navíc anakondu. Ta uvízla v plastové trubce o průměru 15 cm.

Záchranná akce proběhla bez větších problémů. Peruánci zkušeně plaza ze spárů trubky vyprostili. Poté ho odnesli k řece Huallaga a nechali svému osudu. Odtud totiž mohl odplavat k několika lesům v okolí.

Anakonda je nejdelším hadem na světě. Vyskytuje se v tropické Jižní Americe a není jedovatá. V průměru dorůstá délky pět metrů, ale není výjimkou had okolo deseti metrů. Má olivově nebo žlutohnědě zbarvené tělo s okrouhlými tmavými až černými skvrnami. Od očí se až ke koutkům tlamy táhnou nažloutlé, bílošedé nebo načervenalé, černě olemované proužky. Je schopna ulovit i sedmdesátikilové prase. Když se cítí ohrožena, zaútočí i na člověka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám