Hlavní obsah

Papoušek se rozparádí na písně Bruna Marse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Murphysboro/Illinois

Někteří papoušci se naučí mluvit, jiní tančit. Tak jako pětiletý Henry, k jehož oblíbenému repertoáru patří americký zpěvák Bruno Mars a píseň 24K Magic. Ta ho rozparádí tak, že je mu klícka malá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Párty papoušek se rozparádí na Bruno MarseVideo: AP

 
Článek

Nejenže rytmicky pohybuje hlavou, ale pustí se i do nejrůznějších tanečních kreací. Ty přivádějí do extáze i majitelku papouška Shannon Travisovou z amerického města Murphysboro ve státě Illinois. Oba si tak užívají doma v obýváku pořádný mejdan.

Pták, který štěká a mňouká

Henry ke svému tanečnímu vystoupení hojně využívá zobák i drápky. Na klícce se zavěšuje, houpe ze strany na stranu, hlavou dolů a občas i vydá nějaký zvuk do rytmu. „Henry miluje zpěv i tanec. Jeho osobnost je absolutně mimo chápání,“ směje se vesele jeho majitelka. „Dokáže skutečně pobavit. Občas předstírá, že je jiné zvíře. Umí štěkat i mňoukat,“ tvrdí agentuře AP Shannon. Občas se papoušek chová jako kuře, přestože nikdy žádné neviděl.

Žako je nejlepší imitátor

Papoušek šedý – žako umí napodobovat zvuky i slova, proto je mezi chovateli oblíbený. Bývá 30 až 40 cm velký a jeho zbarvení je proměnlivé od světlé až po černošedou. Na ocasních perech je nepřehlédnutelná červená barva. Papoušci šedí jsou jedni z nejinteligentnějších ptáků.

Reklama

Výběr článků

Načítám