Hlavní obsah

Bizarní podívaná: Pštros nečekaně zaútočil na nic netušícího muže

Jižní Afrika

Jaké nepříjemné překvapení zažil nic netušící inženýr Tienie Van Wyk v severozápadní provincii jižní Afriky, když ho při procházce zničehonic napadl obří pštros. Muž ho musel zřejmě nevědomky natolik rozčílit, že se proti němu rozeběhl jak smyslů zbavený.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bizarní podívaná: Pštros nečekaně zaútočil na nic netušícího mužeVideo: AP

 
Článek

Pštros dokáže během běhu vyvinout rychlost 70-100 kilometrů v hodině, tudíž sražení Tienyho byl jen okamžik, který byl zcela nevědomky zachycen na video. Pštros byl vzteky bez sebe, roztahoval křídla a do nebožáka, který samozřejmě jeho vahou padl na zem, kloval vší silou, než ho zaskočení přítomní zvládli odehnat.

Jak zpacifikovat pštrosa

Bývalý farmář, který paradoxně vyrostl na pštrosí farmě v jižní Africe, byl v šoku. „Přistál jsem na trnitém keři, mám po těle škrábance, ale to je naštěstí všechno,“ oddechl si Tienie s vědomím, že mohl dopadnout mnohem hůř. „Z mých zkušeností s pštrosy mohu říct, že ho něco rozzuřilo a tímto dal najevo, aby se všichni drželi zpátky.“

Tienie přidal pár rad, jak se chovat v přítomnosti naštvaného ptáka. „Nikdy se k němu neotáčejte zády a neutíkejte. Znehybníte ho tím, že ho chytnete za krk a nohy, aby nenapáchal velké škody. Jsem rád, že jsem vyvázl jen se škrábanci, mohlo to být horší,“ řekl Tienie.

Kdy je pštros nebezpečný

Nesmírně agresivní jsou pštrosi během doby sezení na vejcích a v době péče o mláďata. Při jakémkoliv přiblížení k jejich budoucí generaci bezhlavě útočí na vše, co se přiblíží.

Pštrosi jsou zvláštní svým vzhledem, dlouhým krkem a nohama. Jsou největšími žijícími ptáky světa a chováni jsou po celém světě. Obvykle váží mezi 90 a 130 kilogramy. Pera samců jsou černá s příměsí bílé na křídlech a ocasu. Samice a mladí samci mají peří šedohnědé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám