Hlavní obsah

Belgičanku pozvali na její vlastní pohřeb

Právo, Kateřina Farná (Brusel)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

V belgickém Mechelenu se udál kuriózní případ. Postarší ženu pozvaly tamní úřady na její vlastní pohřeb. Na parte totiž namísto jména její zesnulé sestry umístily to její. Napsal belgický server Flandersnews.be s odkazem na list Gazet van Antwerpen.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obě sestry, o jejichž věku se média nezmiňují, žily v pečovatelském domě. Nepříjemný kiks má pravděpodobně na svědomí ošetřovatel stále žijící ženy, která trpí demencí.

„Z reakcí v kostele jsem poznal, že něco není v pořádku. Teprve ke konci obřadu poukázal jeden člověk na omyl. Odsloužil jsem už spoustu pohřbů, ale nikdy jsem nic takového nezažil,“ vzpamatovával se z nepříjemné chyby tamní farář.

Mechelenský radní Marc Hendrickx k tomu dodal, že záležitost má ještě praktické důsledky: „Musíme lépe kontrolovat informace, které dostáváme od ředitele pohřebního ústavu. Protože paní, která skutečně zemřela, už na rozdíl od své sestry nemá nárok na důchod.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám