Hlavní obsah

Právník mluvil u soudu o žhářství, když mu začaly hořet kalhoty

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horké chvilky zažíval u soudu jeden americký právník. Ne však obrazně kvůli náročnému případu, ale doslova, protože mu začaly hořet kalhoty. Stalo se tak kvůli vadné baterii elektronické cigarety, a to zrovna ve chvíli, kdy před porotou řečnil o případu zapáleného auta.

Foto: Profimedia.cz

Elektronická cigareta. Ilustrační foto.

Článek

Osmadvacetiletý Stephen Gutierrez podle listu The Miami Herald minulou středu u soudu v Miami obhajoval svého klienta v případu žhářství. Dotyčný muž měl úmyslně zapálit auto, Gutierrez ale tvrdil, že se jednalo o samovolné vznícení. V tu chvíli ucítil teplo v kapse u kalhot.

„Když jsem tu kapsu zkontroloval, zjistil jsem, že to teplo je z malé baterie do elektronické cigarety, kterou jsem měl v kapse,“ uvedl Američan s tím, že těchto baterií měl v kapse několik.

Rychle proto vyběhl ven ze soudní síně na toaletu, kde hodil baterii do vody. Předtím mu už stihla propálit kapsu. Gutierrez po návratu do soudní síně trval na tom, že se nejednalo o předem připravené divadlo.

„Nikdo si snad nemyslí, že baterie v kapse najednou nějak vybuchne,“ dodal.

Ať už to bylo jakkoliv, jeho klientovi to stejně nepomohlo, protože později toho dne byl odsouzen ze žhářství druhého stupně. Vyšetřován je teď i Gutierrez, jehož baterie zabavili vyšetřovatelé. To už ale mladému právníkovi moc nevadí, s používáním elektronických cigaret prý raději skončil.  

Reklama

Výběr článků

Načítám