Hlavní obsah

Levhart vzbudil rozruch na Trafalgarském náměstí

– Londýn

Obyvatelé Londýna zažili pořádný šok, když na Trafalgarském náměstí v blízkosti čtyř ikonických soch lvů spatřili levharta. Ten byl sice plně robotický, ale z dálky působil zcela věrohodně. Autor robota John Nolan ho tam symbolicky umístil, aby upozornil na kritickou situaci levhartů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Levhart vzbudil rozruch na Trafalgarském náměstíVideo: Reuters

 
Článek

Robot váží 50 kilogramů a měří 1,3 metru. Jmenuje se Lily.

Na jeho „výletu” se podílel i kanál Nat Geo Wild, který v rámci takzvaného kočičího týdne vysílal pořady o kočkovitých šelmách.

„Trvalo pět týdnů ho postavit, takže to byl docela fofr, ale chtěli jsme, aby byl hotov pro akci Velký kočičí týden, abychom zvýšili povědomí o tom, že se tato zvířata začínají vyskytovat ve městech na ulicích, například v Bombaji, protože člověk jim zabírá až 90 procent jejich přirozeného prostředí. Máme tedy dobrý důvod,“ řekl John Nolan agentuře Reuters.

Robot-levhart má více než 40 pohyblivých částí a je ovládán pomocí dálkového ovládání. Nemůže chodit, ale může řvát, mrkat a pohybovat ocasem. Pracovalo na něm 15 lidí.

Organizátoři akce řekli, že Lilyin výlet na Trafalgarské náměstí zrcadlí životy skutečných levhartů, kteří jsou na mnoha místech světa v podstatě nucení koexistovat s lidmi.

Místní si robota s nadšením fotografovali a natáčeli.

Reklama

Výběr článků

Načítám