Hlavní obsah

Rozpustilý tuleň se svezl na kajaku

Novinky, dov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden skotský kajakář na své poslední plavbě zažil nečekané setkání se zvědavým tuleněm. Ploutvonožec muže, který vyplul na moře kus od Edinburghu, více než kilometr pronásledoval a posléze se i „nalodil na palubu“.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rozpustilý tuleň se svezl na kajakuVideo: AP

 
Článek

Alistair Forest se na začátku února vypravil s přáteli na moře a měl to štěstí, že se vybavil kamerou, protože tento zážitek by mu asi jen tak každý neuvěřil. Několik kilometrů od mostu Forth Road jej začal z vody sledovat tuleň a více než kilometr putoval za jeho kajakem.

Skotský inženýr zaostal za svou skupinou a začal tuleně filmovat, když v tom se zvíře rozhodlo se k němu nalodit. „Měl jsem z něho samozřejmě trochu nahnáno – záď kajaku šla pod jeho vahou téměř celá pod vodu. Mohl mít kolem 100 kilogramů,“ popisuje Brit zážitek na moři.

„Věděl jsem samozřejmě, že je to divoké zvíře, a tak jsem ho nijak nedráždil. Byl krotký a neprojevoval žádnou agresi.“ Zvířeti očividně společnost lidí nevadila. „Už jsem tu viděl spoustu tuleňů, ale nikdy se ke mně žádný z nich tak nepřiblížil,“ dodal Forest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám