Hlavní obsah

Potomek dinosaura? Na Floridě spatřili gigantického aligátora

Novinky, mšv

Scénu z Jurského parku připomínala procházka turistů po jedné z floridských přírodních rezervací. Přes cestu jen několik málo metrů před nimi totiž přešel skutečně gigantický aligátor. Zatímco někteří by ale před takovým výjevem prchali, skupinka turistů tasila mobily a scénu si natočila. Informoval o tom například britský portál Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Obří plaz, který později dostal přezdívku Humpback, ale nevypadal, že by si z turistů mnoho dělal. Vyšel z houští, trochu těžkopádně přešel cestu a v houští zase zmizel. Jeho rozměry však vyvolaly ohlasy na sociálních sítích, kam turisté video umístili. Dokonce i obyvatelé Floridy, kteří jsou na aligátory zvyklí, se podivili nad jeho kolosálním zjevem.

Někteří se nechali videem inspirovat a vypravili se plaza, který byl natočen v rezervaci Circle B Bar u Lakelandu, hledat na vlastní pěst. Podle floridské organizace na ochranu divoké přírody zatím největší zdokumentovaný aligátor měřil přes 4 metry a byl spatřen u Washingtonova jezera. Na Floridě byl podobně obří aligátor spatřen i loni, procházel se přes golfové hřiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám