Hlavní obsah

Manty před potápěči předvedly uchvacující podívanou

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havaj

Neuvěřitelný zážitek si ze svého výletu do mořských hlubin odnesla milovnice potápění Jenna Spesardová. Pouhých pár kilometrů od havajského pobřeží ji totiž předvedly manty obrovské podívanou připomínající profesionální taneční show.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Manty se před objektivy nakrucovaly jako tanečniceVideo: AP

 
Článek

Video zachycuje okamžiky, kdy se manty přiblíží k potápěčům na pár centimetrů a dají se do „tance“. V dokonalé harmonii k sobě paryby připlují, aby se téměř dotýkaly břicho na břicho, a poté se zase rozdělí, aby se ladně vrátily před objektivy kamer.

V jednom momentě se však jeden z rejnoků přiblíží s tlamou dokořán trochu moc blízko k badatelům a vypadá, jako by je chtěl spolknout v celku. Manty však nejsou pro člověka nebezpečné a pověra, že jsou schopné obrovskými ploutvemi člověka obejmout a následně usmrtit, se nezakládá na pravdě.

„Zpočátku jsem měla opravdu strach, ale poté jsem si uvědomila, že mi nemohou ublížit a fascinovaně jsem si užívala tuhle úctyhodnou krásu,“ sdělila Jenna Spesardová agentuře AP.

„Instruktoři nám řekli, že není běžné, aby manty připluly takhle blízko. Jsem šťastná, že jsem to zažila. Nikdy na tenhle okamžik nezapomenu,” dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám