Hlavní obsah

Indický mnich tvrdí, že je mu 120 let

Mnich Swami Sivananda z indického města Váránasí tvrdí, že je mu 120 let, což by z něj udělalo nejstaršího muže v historii. Jako důkaz předkládá pas vystavený indickými úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mnich tvrdí, že mu je 120 letVideo: Caters News, AP

 
Článek

Ind přikládá svou dlouhověkost disciplíně, celibátu a pravidelnému cvičení jógy. Narodil se do chudé rodiny a po celý svůj život si vystačil s málem, takže třeba moderní technologie mu nic neříkají.

„Dřív měli lidé méně věcí a byli šťastnější. Dnes jsou nešťastní, nemocní a stali se neupřímnými, což mě hodně mrzí,“ citoval ho The Daily Mail.

Sivananda vede velmi střídmý život, jí jen vařené jídlo bez použití koření a v noci si vystačí bez postele – spí totiž na podložce na zemi. O staříkovi vysokém 158 centimetrů odvysílala už v létě reportáž místní televize, do té doby se publicitě dle svých slov vyhýbal. Až na naléhání lidí ze svého okolí požádal Guinnessovu knihu rekordů, aby ověřila jeho věk.

V pase má datum narození 8. srpna 1896, které úřady dohledaly v chrámovém registru, což je pro mnoho Indů často jediný záznam o jejich datu narození. Ověřit nezávisle tento údaj bude velmi obtížné, pokud by se to ale podařilo, překonal by Sivananda Japonce Džiroemona Kimuru, který zemřel v roce 2013 ve věku 116 let a 54 dní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám