Hlavní obsah

V Číně se baví bažantem, který vypadá jako Donald Trump

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čína

Čínský safari park má novou atrakci, na kterou láká návštěvníky. Pětiletý zlatý bažant totiž až nápadně připomíná nově zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně se baví bažantem, který vypadá jako Donald TrumpVideo: Reuters

 
Článek

Vedoucí parku Gao Hongqiang řekl agentuře Reuters, že mívali okolo padesáti takových kusů a že samečci jsou na rozdíl od samiček mnohem více zbarvení. Ty bývají totiž zbarveny strakatým hnědým peřím.

„Zlatý hřebínek na hlavně bažanta zlatého je dost podobný účesu Donalda Trumpa. Po porovnání fotografií jsme zjistili, že nejen účesy, ale i jejich oční výrazy jsou si dost podobné. Kohoutův výraz je velmi bdělý, pokud se k němu přibližujete, stejně tak jako Trumpův,“ řekl Gao.

Návštěvníkům se nejvíce líbí účes. „Myslím, že tenhle bažant je nádherný a hned jak jsem ho uviděl, připomněl mi právě Trumpa. Myslím, že se Trump nechal účesem bažanta zlatého inspirovat, a že by bažant zlatý měl být přejmenovaný na bažanta trumpského,“ smál se návštěvník parku Jin Huofeng.

Bažant zlatý je pták z řádu hrabavých obývající lesy na území západní Číny. Samec dorůstá délky až do 105 centimetrů, z čehož dvě třetiny zabírá jeho ocas. Živí se zejména semeny. Má silné končetiny, tudíž je rychlým běžcem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám