Hlavní obsah

Brazilka si užila svůj vlastní pohřeb

Vera Lucia da Silvová si splnila bizarní přání - zažít vlastní pohřeb a celý den předstírat, že už je na onom světě. Obřad se pořádal na Den mrtvých v pohřebním ústavu v brazilském Camocimu. Majitel ústavu Paulo Araujo věnoval ženě rakev a přání jí umožnil uskutečnit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brazilka si uspořádala svůj vlastní pohřebVideo: Caters News, AP

 
Článek

Zatímco většina lidí se smrtí bojí a nechtějí o ní ani slyšet, čtyřiačtyřicetiletá Brazilka má zvláštní fascinaci. Celých 14 let snila o vlastním pohřbu. Přiznala, že pohřby ji vždy fascinovaly, a jak jen trochu mohla, snažila se účastnit všech ve svém okolí. Velká část rodiny Silvové byla zarputile proti nápadu „živého pohřbu“, ale nakonec svou příbuznou podpořili a oblečeni v černém na obřad dorazili.

„Když jsem oficiálně pozvala na svůj vlastní pohřeb přátele a rodinu, mysleli si, že žertuji, a vůbec to nebrali vážně,“ říká žena v domácnosti.

Majitel pohřebního ústavu Araujo řekl, že Vera Lucia se ho snažila přesvědčit už několikrát, ale on byl až dosud vždy proti.

„Její manžel byl velmi nešťastný z přání své ženy a bránil jí v uskutečnění jejího snu. Ale nakonec se Veře povedlo přesvědčit jeho i zbytek rodiny, aby s pohřbem souhlasili a podpořili ji,“ řekl Araujo.

Lidé se smáli i plakali

Obřad se konal od devíti ráno do šesti odpoledne. Vera dorazila už v sedm ráno, aby stihla vše nachystat a připravit se. Oblékla si dlouhé bílé krajkové šaty a vlasy si sepnula. Kolem rukou měla obvázaný růženec a dolní polovina těla byla pokrytá květinami. Zatímco ležela v rakvi, přátelé jí pomohli s líčením a s dozdobením rakve.

Během příprav byl slyšet smích a černý humor. „Viděli jste někdy, jak se mrtvola směje?“ zeptala se jedna z kamarádek Very. Načež Vera otevřela oči a začala se smát.

Vera Lucia ležela v rakvi celý den. Jediný pohyb, který udělala, bylo otočení hlavy, aby se napila kokosové vody nebo čaje.

Přišli všichni

„Přišli všichni - tatínek, maminka, sestra, bratr i přátelé. Když mě viděli, spadla jim čelist. Nicméně respektovali moje přání a zůstali až do konce. Byl to nejlepší den v mém životě.“ podotýká živá mrtvá Vera Lucia.

Prozradila, že pro některé byla situace vypjatá a plakali. Jiní se zase smáli celé bizarní situaci, které byli součástí. Než pohřeb skončil, Vera měla své poslední přání. Po skončení oficiálního obřadu nechat rakev zakrýt víkem a nosit ji několik minut, aby si připadala, že ji jdou pohřbít.

Ačkoliv si Vera Lucia svůj den užila, dodává, že rozhodně ještě není připravená zemřít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám