Hlavní obsah

Dva voříšci ubránili pozemek před grizzlym

Novinky, mšv

O tom, že i malí psi dokážou být dobří hlídači, se přesvědčila majitelka dvou voříšků Bentleyho a Tuckera. Ti se rozhodli bránit zahradu, za jejímž plotem se objevil velký medvěd grizzly. Ačkoli ho přímo nevyděsili k smrti, nakonec se otočil a odešel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dva psi se postavili medvědoviVideo: AP

 
Článek

Počínání obou psů natočila jejich majitelka, Američanka Christine Downsová, když se za její zahradou v kalifornském městě Bradbury objevil medvěd. „Možná bychom se měli bát, protože grizzly se v téhle oblasti čas od času objeví, ale už jsme si zvykli,“ řekla žena. Na přítomnost si navykli také dva psíci, kteří se prý velkým šelmám vždy statečně postaví.

„Kdyby se dostali až moc blízko, určitě by to od medvěda schytali,“ připouští Downsová. Šelmy po čase štěkání a dorážení psů přestane bavit a znuděně odejdou. V létě prý medvědi přicházejí k pozemku téměř denně. „Když je opravdu teplo, jsou schopni nám skočit do bazénu, jednou přišli i s mláďaty a ta nám začala olizovat gril,“ dodává.

Když jsou ovšem mláďata poblíž, je situace mnohem nebezpečnější, protože medvědice si medvíďata hlídá a je agresivní. Downsová kdysi měla francouzského buldoka, který jedno mládě honil po zahradě, až muselo vyšplhat na strom. Matka se objevila zanedlouho, v tu dobu už byl ale pes v bezpečí domova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám