Hlavní obsah

Playmate hrozí za zesměšnění seniorky i cela

– Los Angeles
Právo, rm

Americké modelce magazínu Playboy Dani Mathersové (29) hrozí, že bude platit odškodné v přepočtu až 24 miliónů korun a navíc ji může čekat i trest odnětí svobody za to, že v červenci v posilovně v Los Angeles realizovala krajně nevkusný nápad.

Foto: Profimedia.cz

Dani Mathersová

Článek

Dani Mathersová vyfotila přes prosklené dveře šatny postarší nahou ženu ve sprše a snímek pak s hanlivým komentářem zveřejnila na aplikaci Snapchat.

Fotografování lidí bez jejich souhlasu je v USA samo o sobě trestné, na snímek nahé ženy se však navíc vztahuje podle zákona trestný čin „zostouzení těla“ a možná jde i o „pomstu pornem“, tedy nedovolené zveřejnění snímků s intimním obsahem s cílem poškodit fotografovaného.

Mathersová tak během několika dnů přišla o práci v rádiu KLOS a právník Devin McRae uvedl, že poškozená má „velmi dobrou šanci vysoudit minimál­ně milión dolarů“. Vyšetřování už zahájila i losangeleská policie.

V Kalifornii se vpád do soukromí způsobující citovou újmu a stres trestá až půlrokem vězení. Modelka se brání tvrzením, že snímek umístila na Snapchat omylem. Americká média věnují případu značnou pozornost a právníci poškozené se podle všeho pokusí dosáhnout exemplárního potrestání.

Reklama

Výběr článků

Načítám