Hlavní obsah

Zmizelá kachnička záhadně procestovala svět

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedné rodině z Hamptonu v americkém státě New Hampshire před pěti lety zmizela z domu žlutá gumová kachnička. Moc si z toho nedělali, občas se prostě něco ztratí. Jenže za nějakou dobu přišla rodině pohlednice s tím, že kachnička je v Kuvajtu. Od té doby procestovala velký kus světa a teď byla navrácena domů. Zůstává však záhadou, kdo za vtípkem stojí.

Foto: Facebook/Gale Ducky

Kachnička toho procestovala opravdu hodně.

Článek

Kachničku velkou asi jako fotbalový míč dostala rodina Troianových před asi 10 lety od sousedů jako pozornost za hlídání dětí. Tehdy 13letá Alicia Troianová ji často dávala před dům jako ozdobu do jezírka, které se vytvořilo vždy při deštích.

Jednoho dne ji tam ale nenašla. Brzo to pustila z hlavy, po pár měsících ale našla v poště pohlednici, která rodině vyprávěla o tom, jak kachnička, nově pojmenovaná jako Gale, navštívila Honduras, Amsterodam a Kuvajt.

Foto: Facebook/Gale Ducky

Podívala se i do Panamy

Na pohledu zároveň byla pozvánka ke sledování facebookové stránky s názvem „Gale Ducky“, jež mapovala cesty žluté kachničky. Troianovi profil začali sledovat a jen nevěřícně zírali, jak přibývají další destinace. Gale se podívala třeba do Mexika, Panamy, Jižní Koreje, Zimbabwe nebo na Island či Havaj. Kromě toho navštívila také hodně míst v USA.

Pak se jednoho srpnového rána probudila Aliciina matka Jennifer a začala si pročítat e-maily. Ve schránce měla i upozornění na nový příspěvek na stránce kachničky. Byla to fotka, a když se na ni zadívala, přišlo jí na ní něco povědomého. Po chvíli jí to došlo.

„Podívala jsem se na tu fotku a řekla jsem si: To je můj chodník,“ uvedla pro list The Portsmouth Herald Jennifer s tím, že když vyšla ven, nalezla ve vjezdu kachničku společně s malým kufrem plným drobností z cest.

Foto: Facebook/Gale Ducky

A takto se vracela domů - s kufrem plným vzpomínek

Troianovi zjišťovali, kdo by mohl za povedeným vtípkem stát, ale nedopátrali se. Nejpravděpodobnější variantou podle nich je, že se jednalo o nějakého pilota.

Ve stejný den, kdy byla kachnička vrácena, Troianovi zjistili, že jsou nově administrátory zmíněné facebookové stránky. Je tak dost dobře možné, že tam budou přibývat příspěvky z dalších cest, tentokrát už ale od původních majitelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám