Hlavní obsah

Na Faerských ostrovech fotí ovce krajinu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Faerských ostrovech byli zklamaní, že si na ně společnost Google dosud nevzpomněla a nenafotila jejich malebné ostrůvky v rámci služby Street View. Místní to tedy vzali do svých rukou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na Faerských ostrovech spustili s pomocí ovcí projekt Sheep ViewVideo: Reuters

 
Článek

Na ostrovech tak došlo ke spuštění projektu „Sheep View“, v jehož hlavní roli jsou místní ovce, kterých tam žije dvakrát víc než lidí. Pětice vybraných přežvýkavců má speciálními popruhy na tělech připevněné 360stupňové kamery, se kterými se toulá po ostrovech.

„My tady na Faerských ostrovech jsme zvyklí dělat věci po svém,“ řekla listu The Guardian Durita Dahl Andreassenová z tamní turistické kanceláře, která projekt vymyslela.

Kamery posílají snímky přímo 29leté Faeřance, a to i s GPS souřadnicemi, takže je pak lze snadno správně přiřadit ke správnému místu na mapě.

„Moje ovce si prostě většinu času chodí a žerou trávu a sem tam udělají fotku, kterou můžu nahrát. Skvěle to funguje a ty ovce o tom ani nevědí,“ pochvaluje si Andreassenová akci, při níž rozhodně nebylo ublíženo žádné ovci, což už však v případě kamer neplatí.

Mapování ostrovů se tak daří, kompletní databáze ale není v plánu. Cílem je totiž popíchnout Google, aby se konečně na Faerské ostrovy vydal také. Dokonce kvůli tomu na ostrovech spustili petici. A mimo to si malé ostrůvky ležící mezi Velkou Británií a Islandem zařídily skvělou propagaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám