Hlavní obsah

Úředníci v městečku podváděli s docházkou tak často, až je zatkla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starosta italského městečka Boscotrecase byl v úterý nucen uzavřít většinu městských úřadů, protože policie zatkla velkou část zaměstnanců. Důvodem je vyšetřování hojných případů podvodů s docházkou na pracoviště.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Boscotrecase, ležící v blízkosti Neapole, má asi 11 tisíc obyvatel. Policie tam zaznamenala 200 případů absence za několik minulých týdnů. Týkaly se 30 lidí a 23 z nich bylo zatčeno.

Na kamerových záznamech je vidět, že se mnozí zaměstnanci sice dostavili do práce, ale po zaregistrování zase odešli a věnovali se soukromé činnosti. Používali také několik karet, a podvodem tak registrovali jako přítomné své kolegy. Jeden muž si před kamerou nasadil na hlavu krabici, aby ho nikdo nepoznal, a pak registračním zařízením protáhl dvě karty.

„Asi budu muset radnici zavřít,“ sdělil televizi Sky Italia starosta Pietro Carotenuto. Kvůli nedostatku personálu zůstaly zavřené čtyři hlavní městské úřady. Mezi zadrženými, kteří čelí obvinění, že se dopustili podvodu vůči státu, je i velitel místní dopravní policie a šéf účtárny. Zadržení zaměstnanci byli dočasně propuštěni na 6–12 měsíců a některým hrozí trvalé propuštění.

Reklama

Výběr článků

Načítám