Hlavní obsah

Dvouplošník přistával nouzově na jezeře, udělal kotrmelec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatické nouzové přistání bylo k vidění na jezeře Travis u texaského Austinu. Pilot tam s dvouplošníkem přistál na hladině poté, co stroji selhal motor. Při dosednutí se letadlo převrátilo, nikomu z posádky se ale nestalo nic vážného.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo nouzově přistálo na jezeřeVideo: AP

 
Článek

Situaci ze soboty zachytil jeden z turistů, kteří v tu chvíli pobývali na břehu jezera. Po dosednutí a kotrmelci byl vidět z letadla jen ocas vystupující nad hladinu. Podle přihlížejících se asi po minutě potopilo.

Na palubě letadla byli kromě pilota dva turisté, kteří si zaplatili vyhlídkový let nad oblastí. Okamžitě po nouzovém přistání se k letadlu vydali lidé na lodích. Jeden z trojice na palubě utrpěl menší zranění, do nemocnice ale převezen nebyl.

Pilot Rob Whiteside uvedl pro místní televizní stanici KEYE TV, že letadlu selhal ze zatím neznámých příčin motor. Stroj proto navedl na nouzové přistání do místa, kde se v tu chvíli nenacházely žádné lodě.

Nehodu již vyšetřuje Federální úřad pro letectví (FAA).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám