Hlavní obsah

Ve Křtinách suší seno, z kupky trčí nohy cyklisty

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Seno lze sušit mnoha způsoby, přičemž ve Křtinách na Blanensku přišli na nový, jemuž se dá říkat „na cyklistu“. Městys je proslavený svým barokním chrámem Jména Panny Marie, který patří k nejznámějším poutním kostelům na Moravě.

Foto: Vladimír Klepáč, Právo

Nohy trčící z kupky sena ve Křtinách na Blanensku

Článek

U silnice ve Křtinách je ale ve směru na Adamov nutná opatrnost. Řidiče totiž může zaskočit výtvor neznámého vtipálka. Jde o kupku sena, z níž trčí zadní část bicyklu a dvě nohy v pestrých punčocháčích.

S dílkem si dal jeho tvůrce práci. Nohy jsou z figuríny a nescházejí na nich tenisky. Vše vypadá tak, jako by před chviličkou nějaká mladá cyklistka nezvládla řízení svého jízdního kola a skončila v kupce sena. Policie z tohoto úsměvného výtvoru rozhodně není nadšena.

„Jakékoli předměty u silnice, které poutají pozornost řidiče, nejsou dobré. Má se plně věnovat řízení. Za nás bychom přivítali odstranění bicyklu i figuríny,“ řekl Právu mluvčí policie Andrea Cejnková. Zdůraznila, že tvůrci výjevu by mohlo hrozit přestupkové řízení a pokuta.

Mají smysl pro humor

Obyvatelé jižní Moravy mají bezesporu smysl pro humor. Mnozí obyvatelé Slavkova u Brna mají ještě v živé paměti tamní Gang sněhových penisů. Řádil v zimě po nocích, kdy ve městě stavěl ze sněhu až dvoumetrová pánská přirození, která pak bourali strážníci.

O likvidaci gangu se před lety nepostarali strážci zákona, ale počasí. Sněhu je totiž na jižní Moravě tak málo, že tyto velmi realistické výtvory prostě není z čeho stavět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám