Hlavní obsah

Proměna umělkyně v děsivé monstrum

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ohromujících výsledků v transformaci obličeje dosahuje teprve šestnáctiletá Lara Wirthová z Melbourne, která přeměnou svého obličeje do děsivých masek stráví i několik hodin, a aby čas nevyšel nazmar občas takhle „vyparáděná“ zaskočí do místního supermarketu, aby vyděsila nic netušící zákazníky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přeměna umělkyně v monstrumVideo: AP

 
Článek

Lara Wirthová se pro strašidelné výtvory nadchla, když jí bylo teprve 14 let. Inspiraci a základní postup odkoukala z tutoriálů na YouTube, ale to jí brzy nestačilo. Začala svá díla rozvíjet a zdokonalovat. Nyní ji již nečiní problémy zapracovat do masky například rohy nebo strašidelné zuby, které vypadají až překvapivě realisticky. Inspirací je pro mladinkou umělkyni světoznámý Cirque du Soleil nebo postavy nekonvenčního filmaře Tima Burtona.

Některé z výtvorů zaberou mladinké umělkyni až šest hodin práce a sama přiznává, že jejich nošení není vždy zcela příjemné. „Může to být nekomfortní. Někdy je náročné přes masku dýchat nebo vidět. Samozřejmě je jednodušší a rychlejší tvořit na někom jiném, jenže přesvědčit někoho, aby nehnutě seděl po dobu několika hodin, není zrovna lehké,“ sdělila Wirthová.

Na celé tvorbě ji nejvíce baví reakce ostatních. „Někdy jdu do místního supermarketu s takovýmto make-upem jen proto, abych viděla reakce lidí. Zdá se, že ty opravdu děsivé se lidem líbí nejvíc,“ dodala.

Kam by to chtěla dotáhnout? Samozřejmě co nejvýš. „Ráda bych sledovala při práci opravdové profíky, abych se naučila co nejvíce. Mým snem je stát se žákem někoho z téhle oblasti, protože náklady na speciální umělecké školy jsou pro mě příliš vysoké,“ posteskla si Wirthová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám