Hlavní obsah

Ze 76. patra mrakodrapu vypadl skleněný panel

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V centru čínské Šanghaje se v pondělí odehrálo drama. Ze 76. patra tamního mrakodrapu Shanghai Tower, který je s 632 metry nejvyšší budovou Číny a druhou nejvyšší na světě, totiž vypadl skleněný panel.

Foto: Profimedia.cz

Na snímku je vidět chybějící skleněný panel

Článek

Deska o velikosti 2,4 x 1,2 metru vypadala podle webu listu Shanghai Daily v momentě, kdy se ji tým dělníků pokoušel vyměnit.

Panel se zřítil dolů a dopadl na silnici kousek od vozu, z něhož zrovna vystupoval jeho řidič. Střepy, které se po nárazu rozlétly do okolí, ho zasáhly do nohy. Muž utrpěl jen menší zranění, přesto byl převezen do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Místo dopadu

Přesná příčina nehody se stále vyšetřuje, zástupci vlastníka mrakodrapu ale v prohlášení uvedli, že předběžné vyšetřování ukazuje na špatnou manipulaci při výměně panelu.

„Podnikneme kroky k dalšímu zajištění bezpečnosti a sestavili jsme tým, který vyšetří příčinu nehody,“ stojí v prohlášení.

Mrakodrap Shanghai Tower měl být otevřen v polovině loňského roku, ale z neznámých příčin došlo k částečnému otevření až letos v dubnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám