Hlavní obsah

Provokativní taneční styl twerk v mužském podání

Taneční styl twerk se stal za poslední dva roky fenoménem, ve světě i v Česku. Tanečnice při něm vyzývavě vrtí pozadím a muži se nemohou vynadívat. Ukázalo se, že twerking ovládají i někteří mužští tanečníci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Provokativní twerking v mužském podáníVideo: AP

 
Článek

Přes 22 miliónů zhlédnutí na sociálních sítích získalo video twerkujícího brazilského choreografa. Záznam vznikl tento týden v tanečním studiu ve městě Goiânia, což je hlavní a největší město brazilského státu Goiás.

Michel Castro Alves, učitel tance, předvádí na videu svoji propracovanou sestavu twerkingu. Obvykle tyto ladné pohyby patří spíše tanečnicím, jak ale ukázal tento brazilský lektor, ani některým mužům nebyly vlohy pro twerkování odepřeny.

Twerk, ačkoliv by se to tak mohlo zdát, není novinkou posledních let. Existuje už přes 20 let, původně byl součástí tanečního stylu dancehall. Kvůli erotickému podtextu čas od času podléhá i drsné kritice. Například, když ho před dvěma lety ve spodním prádle předvedly finalistky soutěže Miss Vysoké školy ekonomické, kde bylo taneční číslo nakonec ohodnoceno jako nevhodné.

Reklama

Výběr článků

Načítám