Hlavní obsah

Rekordní jackpot v USA opět nepadl, teď se hraje o 23,5 miliardy korun

Více v loterii nikdy vyhrát nešlo. V americké loterii Powerball se nyní hraje o 950 miliónů dolarů (více než 23,5 miliardy korun), což představuje světový rekord. Podle statistiků je 25krát větší pravděpodobnost, že se hráči stanou prezidentem USA, než že vyhrají jackpot.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tah americké loterie neměl vítěze, ve hře je rekordní částka všech dobVideo: Reuters

 
Článek

Tah se uskutečnil na Floridě v sobotu hodinu před půlnocí místního času, kdy ve střední Evropě už byla neděle pět hodin ráno. Miliony Američanů s napětím kontrolovaly své tikety. Správná čísla - 32, 16, 19, 57, 34 a 13 - ale zase nikdo netipoval, což potvrdili představitelé loterie hodinu po tahu. "Jackpot nemá vítěze," uvedli.

U mnoha prodejců tiketů se před ukončením sázek vytvářely dlouhé fronty hráčů snících o novém životě s pohádkovou výhrou. Její rekordní úroveň v dějinách severoamerického sázení roste s každým tahem.

Američané sázeli jako o život už před středečním losovánímVideo: Novinky/Reuters

Při středečním tahu, v němž správná čísla nikdo netipoval, bylo v jackpotu 500 miliónů dolarů. S růstem možné výhry se prudce zvýšila chuť sázet a už o den později jackpot obsahoval 700 miliónů USD. Předpokládá se, že při následujícím tahu příští středu bude k dispozici 1,3 miliardy dolarů.

Větší šance je, že sázkař bude prezidentem USA

Šestadvacetiletý Dony Elias z Los Angeles ve svém obchodu prodal tikety asi třem stovkám zájemců - a také si jeden koupil, což nikdy dříve neudělal. "Pořídil bych si cestu na Měsíc," řekl agentuře Reuters.

V Kalifornii běžně prodají tikety loterie za milión dolarů za celý den, ale v sobotu dopoledne se prodeje vystupňovaly k 2,8 miliónům dolarů za hodinu. Přestože statisticky je šance na výhru jedna ku 292 miliónům.

Průměrný Američan má podle profesora statistiky Jeffreyho Miecznikowského zhruba pětadvacetkrát větší šanci stát se prezidentem Spojených států, než vyhrát jackpot.

Anketa

Nechal/a byste se ke koupi sázenky zlákat rekordním jackpotem?
Ano, zkusil/a bych štěstí
91,4 %
Ne, peníze raději utratím za něco smysluplnějšího
8,6 %
Celkem hlasovalo 325 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám