Hlavní obsah

Kosmický odpad na nebi šokoval obyvatele západního pobřeží USA

Novinky, zkr
Las Vegas

Řada obyvatel západního pobřeží USA se v úterý v noci stala svědkem ojedinělého úkazu. Nebem proletěla ohnivá koule, o které si někteří mysleli, že je to UFO, další ji považovali za meteor. Podle expertů to bylo kosmické smetí z ruské rakety. Aby vesmírný odpad shořel nad hustě obydlenými částmi světa, se ale stává velmi zřídka, napsal server televize KSNV NBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vesmírný odpad nad Las VegasVideo: bill32088, Newsflare.com

 
Článek

Kosmické smetí padá podle expertů na zem denně, málokdy ale takovýmto způsobem. Ohnivá koule byla jasně vidět nad Nevadou, Arizonou a Kalifornií. „Šel jsem po ulici a uviděl jsem nejúžasnější věc, jakou jsem kdy v životě spatřil,“ popsal William Albert z Las Vegas. Průlet odpadu se mu podařilo natočit.

Americké úřady už potvrdily, že zhruba minutovou světelnou show způsobily trosky ruské nosné rakety Sojuz, které při průchodu atmosférou shořely.

Raketa vynesla v pondělí do kosmu nákladní loď Progress 62. Ta přivezla posádce Mezinárodní vesmírné stanice kromě zásob i vánoční dárky. Podle vědců se tělo rakety rozpadlo někde nad severní Arizonou.

Reklama

Výběr článků

Načítám