Hlavní obsah

Dánská zoo veřejně pitvala mladou lvici

– Odensee

Zoologická zahrada v dánském Odense uspořádala ve čtvrtek veřejnou pitvu rok staré lvice. Stovky návštěvníků přihlížely, jak dvojice biologů šelmu postupně rozřezávala a odhalovala její vnitřní orgány. Mezi diváky bylo podle agentury DPA i mnoho dětí s rodiči.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dánská zoo veřejně pitvala mladou lviciVideo: Reuters

 
Článek

Ošetřovatelé dánské zoo jsou přesvědčeni, že tímto způsobem přispívají ke vzdělávání. Akce ale vyvolala protesty ochránců zvířat i diskutérů na sociálních sítích.

Lvi v zajetí jsou považováni za dospělé, když jim je osm až devět měsíců, uvedl ošetřovatel Michael Wallberg Sörensen při pitvě roční lvice. Zvíře bylo utraceno, aby se vyhnulo příbuzenskému křížení.

Zoologická zahrada loni po narození lvice kontaktovala ostatní evropské zoo s tím, jestli by tam samici nemohli poslat. Žádná zoo ale zájem neprojevila, proto se ji rozhodli před devíti měsíci uspat. „Věřte mi, že jde o poslední možnost. Vždy raději zvíře posíláme do jiné evropské zoo,” řekl Sörensen.

Od té doby ležela v mrazáku.

Veřejné pitvy zoo v Odense pořádá jednou až dvakrát ročně. Z facebookových stránek je patrné, že mnozí Dánové s pitvou souhlasili a byli také přesvědčeni, že děti jejím sledováním nijak neutrpí.

Loni vyvolalo vlnu rozhořčení po celém světě rozhodnutí zoologické zahrady v dánské Kodani veřejně pitvat utracenou zdravou dvouletou žirafu. Její maso pak dali lvům. [celá zpráva]

Anketa

Šli byste se podívat na veřejnou pitvu zvířete?
Ano
16,9 %
Ne
83,1 %
Celkem hlasovalo 3148 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám