Hlavní obsah

Žena při obědě ve fast foodu zjistila, že vyhrála 7,5 miliardy

Novinky, lsi

Ve Spojených státech amerických padl v loterii Powerball jackpot 310,5 miliónu dolarů, což je v přepočtu 7,5 miliardy korun. Pohádkovou výhru shrábla padesátiletá Julie Leachová z Michiganu. Informovala o tom agentura Reuters.

Američanka vyhrála v loterii Powerball v přepočtu 7,5 miliardy korun Video: Novinky/Reuters

 
Článek

Julie Leachová si tiket koupila v době, kdy měla noční směnu v továrně na zpracování laminátu. „Zhruba v půl sedmé ráno jsem si dala pauzu na kávu a na to, abych si koupila tiket do loterie,“ řekla podle CNN šťastná výherkyně.

To, že trefila vítězná čísla 21, 39, 40, 55, 59 a speciální Powerball číslo 17, se Leachová dozvěděla během obědové pauzy v McDonald’s. „Nemohla jsem tomu uvěřit. Musela jsem se vrátit do práce a nechat si to ověřit od několika kolegů,“ popsala Leachová.

Novopečená miliardářka oznámila, že po 23 letech opustila „ošklivou a špinavou práci“. Nyní se podle svých slov chystá naplno věnovat rodině.

Leachová se rozhodla, že si místo plné sumy vyplácené postupně raději částku vyzvedne jednorázově, což hodnotu výhry sníží na 197,4 miliónu (4,7 miliardy korun) před zdaněním.

V jedné z největších loterií Powerball padají vysoké výhry poměrně často. V únoru letošního roku například padl jackpot 564,1 miliónu dolarů (13,6 miliardy korun), který si rozdělili tři výherci.

Reklama

Výběr článků

Načítám