Hlavní obsah

Těsně vedle dítěte explodovaly poklopy od kanálu

Novinky, zkr
Birmingham

Poklidná čtvrteční procházka v Birminghamu se pro britský pár s malým dítětem málem změnila v tragédii. Muž a žena kráčeli po ulici, v závěsu za nimi jejich dcera předškolního věku. Těsně vedle ní z ničeho nic explodovaly dva litinové poklopy od kanálu, napsal server listu The Daily Telegraph.

BEZ KOMENTÁRE: Výbuch kanalizace zachytila bezpečnostní kameraVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Výbuch, který se odehrál v době oběda, zaznamenala bezpečnostní kamera z nedalekého obchodu. Na záznamu je vidět, jak kolem poklopů nejdřív projdou rodiče, aniž by se cokoliv dělo. Vzápětí však, dívce téměř pod nohama, víka vylétnou do vzduchu.

Majitel obchodu Masood Mushtaq přivolaným hasičům popsal, že uslyšel ohlušující ránu. Pak vyběhl ven a uviděl rodinu vzpamatovávající se z šoku na chodníku. „Pár tam byl s holčičkou, která brečela. Muž ji hladil po tváři, aby ji uklidnil,“ sdělil.

Výbuch zřejmě způsobilo nahromadění výbušných plynů v šachtě. „Dva poklopy od kanálu se uvolnily a na chodníku zůstala metr hluboká díra. Naštěstí nebyl nikdo z rodiny, která tam procházela, zraněn,“ prohlásil mluvčí hasičské a záchranné služby ve West Midlands.

Po výbuchu kanálu vyletěl chlapec do vzduchu

Případ v Birminghamu však mohl skončit mnohem tragičtěji, podobně jako ten, co se stal v první půlce ledna v čínském městě Chöch chot.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch kanálu vymrštil devítiletého chlapce do vzduchuVideo: Reuters

Devítiletý chlapec si tam hrál s kamarády na ulici s bouchacími kuličkami, které zřejmě iniciovaly explozi unikajícího plynu nahromaděného v kanalizaci. Tlaková vlna dítě vymrštila do desetimetrové výšky. Chlapec utrpěl vážné poranění hlavy a mnohačetné zlomeniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám