Hlavní obsah

Po výbuchu továrny na pyrotechniku se ve vzduchu rozpoutalo peklo

Novinky, vps

Šest hodin trvalo kolumbijským hasičům, než dostali pod kontrolu výbuchy a požár v továrně na pyrotechniku ve městě Granada. Nedělní exploze ve vzduchu rozpoutala peklo, do širokého okolí létaly rachejtle i trosky z továrny. Zranil se jeden člověk, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch továrny na pyrotechniku připomínal scénu z akčního filmuVideo: Reuters

 
Článek

Nebezpečnou situaci zachytil kameraman místní televize, kterého výbuch srazil na záda. Rychle se však postavil na nohy a pokračoval v natáčení.

K trochu opožděnému novoročnímu „ohňostroji“ došlo kolem desáté hodiny dopoledne. V okolí továrny se nachází několik domů, jejichž obyvatelé byli explozí pochopitelně vystrašeni.

„Bylo to příšerné, chaotické. Vzala jsem dcery ven z domu a utekly jsme pryč. Už nechci nic podobného zažít,“ vypověděla obyvatelka Blanca Sepulvedaová.

Týmu 30 hasičů se podařilo zklidnit oheň po šesti hodinách. Nedošlo k žádným úmrtím, pouze jeden člověk utrpěl menší zranění, když ho do ruky trefily letící trosky. Podle hasičů bylo poškozeno 17 domů.

Místní obyvatelé podle agentury Reuters už dřív upozorňovali úřady, že továrna je nebezpečná.

„Ten problém tu je 10 let. Varovali jsme všechny úřady, ale nikdo nic neudělal,“ uvedl Emilio Lopez, který žije poblíž továrny.

Reklama

Výběr článků

Načítám