Hlavní obsah

Prudký vítr obrátil svou silou vodopád

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozoruhodný jev natočili v úterý výletníci v anglickém hrabství Derbyshire na říčce Kinder. Silný vítr tam totiž na krátkou chvíli narušil samu existenci místního vodopádu, když zvedl vodu zpět nahoru, napsal The Daily Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Silný vítr obrátil vodopád

 
Článek

Za neobvyklou podívanou mohl hurikán Gonzalo, který o víkendu zasáhl Bermudy. Jeho pozůstatky, kterými byly především prudký vichr a bouře, pak v úterý narušovaly dopravu téměř v celé Británii.

Nepříznivé počasí se projevilo i na vodopádu Kinder na stejnojmenné říčce, která je dlouhá jen necelých pět kilometrů. Voda tak měla místo obvyklého pádu z 25 metrů vysoké kaskády na chvíli jinou cestu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁRE: Niagarské vodopády opět podlehly mrazům

Ačkoli se vodopády mohou jevit jako velká přírodní síla, není neobvyklé, že je zastaví extrémní podmínky. Důkazem jsou Niagarské vodopády, které letos v lednu a březnu zamrzly. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám