Hlavní obsah

Meteor rozzářil noční oblohu nad brazilským městem Recife

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Recife

Nad brazilským Recife se ve středu večer prohnal oblohou meteor, který ozářil celé město. Místní obyvatelé okamžitě popadli kamery a úkaz zachytili. Jedno z videí se na internetu objevilo ihned po tomto výjimečném jevu. Záblesk meteoru byl k vidění i v jiných částech země.

BEZ KOMENTÁŘE: Meteor rozzářil noční oblohu nad brazilským městem Recife

 
Článek

Úžasný moment zažili obyvatelé města Recife, které meteor ozářil červenožlutým světlem. Obyvatelé města se okamžitě o tento zážitek podělili na sociálních sítích.

„Intenzivní světlo vycházelo z objektu asi pět sekund, bylo to krásné. Planoucí koule se poté rozpadla,“ popisoval svůj zážitek jeden z uživatelů sociální sítě.

Podle místních odborníků vycházela trajektorie meteoru ze souhvězdí Orion. Vznikl pravděpodobně z nečistot na trase Halleyovy komety, která prochází v blízkosti Země každých 76 let.

Objekt lidé zachytili také na mnoha jiných místech po celé zemi. Například ve městech Pernambuco, Paraíba či Riu Grande do Norte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám