Hlavní obsah

Majitele přírodního parku v Mexiku zabil velbloud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký majitel přírodního parku v mexickém letovisku Tulum zemřel poté, co ho zkopal, pokousal a nakonec si na něj sedl jeho velbloud. Informovala o tom ve čtvrtek agentura AP, podle níž úřady všechna zvířata v parku zabavily, než případ prošetří.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři museli použít lano přivázané k malému náklaďáku, aby dokázali rozzuřeného velblouda od těla Richarda Mileskiho z Chicaga odtáhnout. „Velbloud ho ukopal a ukousal téměř k smrti. A pak si na něj ještě sedl,“ řekl ve středu činitel tulumské civilní obrany Alberto Canto. „Pod vahou velblouda se udusil.“

Podle Canta stále není jasné, proč velbloud Mileskiho napadl. Úřady prověřují celou řadu verzí včetně té, podle níž velblouda rozzuřilo, že nedostal svou každodenní limonádu. „Podle jedné verze mu Mileski vždycky dával kokakolu, a ten den mu ji zřejmě nedal,“ uvedl Canto.

Podle prohlášení na facebookové stránce parku bylo Mileskimu 60 let. „Richard přišel o život, když se staral o jedno ze zvířat, která posledních 15 let zachraňoval,“ stojí v prohlášení. Park, který Mileski na svém mexickém ranči založil, fungoval i jako záchranná stanice pro ohrožené druhy včetně opic chápanů.

V době jeho smrti bylo v parku kromě velblouda 13 chápanů, šest jelenů, dva pštrosi emu, dvě lamy a medvěd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám