Hlavní obsah

Naštvala ho zdlouhavá oprava silnice, tak si postavil vlastní

Novinky, vps

Britského podnikatele Mikea Wattse frustrovala dlouhotrvající oprava silnice mezi městy Bristol a Bath natolik, že se rozhodl postavit vlastní cestu. Nejedná se ale o nějaký náhlý akt samaritánství. Řidiči, kteří si budou chtít přes jeho silnici zkrátit cestu, zaplatí mýtné.

BEZ KOMENTÁŘE: Oprava silnice trvá příliš dlouho, tak si Brit vybudoval vlastní

 
Článek

Část silnice z Bristolu do Bathu byla uzavřena v únoru po sesuvu půdy. Její oprava se ale táhne a znovuotevření se do konce roku nechystá, takže motoristé musejí úsek zdlouhavě objíždět.

Obyvatelé nedaleké vesnice Kelston si na to stěžují, protože jim okolo domů najednou projíždí velké množství aut. Naštvalo to i Wattse a rozhodl se jednat. Podél uzavřené části tak nechal postavit objížďku. Kdo po ní chce projet autem, musí mu jako mýtné zaplatit dvě libry (zhruba 70 korun).

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Najdou se lidé, kteří nebudou chtít zaplatit. Je to možnost pro ty, kteří si myslí, že jim to uspoří benzín a čas. Pokud lidé cestu nebudou chtít použít, tak ať to nedělají,“ řekl Watts pro Western Daily Press s tím, že mu jde hlavně o to, aby se cesta znova otevřela, protože dopady opravy jsou mnohem větší než jen na obyvatele Kelstonu.

Prohlášení úřadů o tom, že na cestu neměl stavební povolení, odbyl s tím, že o něj zažádá zpětně. Možná to ale nebude stačit.

„Nejde tu jen o stavební povolení, jde o právní aspekt používání té cesty řidiči a také o bezpečnost,“ řekl mluvčí radnice v Bathu a dodal, aby si řidiči placení mýtného na Wattsově cestě dobře rozmysleli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám