Hlavní obsah

Smutný medvěd z argentinské zoo se nikam stěhovat nebude

Lední medvěd Arturo zůstane v zoo v Argentině a nepřestěhuje se do Kanady, kde by měl podle mnohých lepší podmínky pro život. V úterý to oznámila zoologická zahrada v argentinské Mendoze. Je prý příliš starý a převoz by nemusel přežít. Osmadvacetiletý Arturo tam žije už dvacet let v betonovém výběhu, kde teploty dosahují až 40 stupňů Celsia.

BEZ KOMENTÁŘE: Lední medvěd Arturo

 
Článek

Arturo si vysloužil označení „nejsmutnější zvíře na světě“. Ochránci práv zvířat proto zahájili kampaň žádající převoz zvířete do zoo v kanadském Winnipegu, která by podle nich byla vhodnější. Kanadská zoo jejich nápad uvítala.

V rámci petice za přestěhování Artura se jim podařilo sesbírat přes 500 tisíc podpisů a na jejich podporu se vyjádřili i známé osobnosti jako například zpěvačka Cher. Jejich snaha však byla marná.

Ředitel argentinské zoologické zahrady Gustavo Pronotto podle agentury AP řekl, že Arturo jen trpí chorobami obvyklými pro jeho vysoký věk a převoz by pro něj byl riskantní. Polární medvědi se ve volné přírodě dožívají 15 až 18 let, v zajetí ale můžou přesáhnout i třicítku. Pronotto se mimo jiné odkázal na skupinu veterinářů, která už v únoru rozhodla, že přestěhování medvěda by bylo nevhodné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám