Hlavní obsah

Tanečníci v pole dance se sjeli do Brazílie. Poměřili si své síly ve Světovém poháru

Rio de Janeiro

V brazilském Riu de Janeiro se letos konalo Mistrovství světa v tanci u tyče, tzv. pole dancingu. Na mistrovství se sjelo více než 150 tanečníků z celkem 36 zemí světa. Na letošním ročníku se představila spousta talentovaných a originálních tanečníků, kteří předvedli opravdu originální vystoupení.

Tanečníci v pole dance se sjeli do Brazílie. Poměřili si své síly ve Světovém poháru

 
Článek

Světový pohár v poměrně novodobém tanečním stylu pole dance se poprvé konal v roce 2011. Letošní ročník se uskutečnil v proslulém brazilském Riu de Janeiro. Dorazily sem desítky tanečníků s vidinou, že se stanou mistry.

Výhra byla více než lákavá. Šampión si totiž odnesl cenu v hodnotě v přepočtu přes 6,5 miliónu korun. Třídenní soutěž ukázala ty nejlepší z nejlepších. Překvapující je fakt, že vedle žen se tomuto sportu začali věnovat také muži.

Tanec u tyče má pravděpodobně své kořeny v indickém cvičení, které se nazývá Malkakhamba, jehož vznik je datován zhruba do dvanáctého století.

Pole dance se také rozšířil do světa ze striptýzových barů, kde se ale tanečnice neustále zdokonalovaly. Tento taneční styl si tak velmi rychle našel oblibu po celém světě a v současnosti se mu věnují milióny lidí.

„Je to skvělá metoda, jak účinně vytvarovat své tělo a dát průchod svému svůdnému já,“ uvádí oficiální český web o tomto tanci. Tato taneční disciplína spojuje dohromady prvky několika tanců, jedná se převážně o balet, valčík a salsu spojené s prvky moderní gymnastiky a akrobacie.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

I Česká republika má v tomto stylu své mistrovství. Letošní ročník se bude konat už v červnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám