Hlavní obsah

Muž se nechal pokrýt 460 tisíci včelami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínský včelař si nechal pokrýt polonahé tělo více než 460 000 včelami a doufá, že tento kousek mu zajistí zvýšený prodej medu. 44letý Še Pching z Čchung-čchingu na jihozápadě Číny podle agentury AFP ochotně pózoval fotografům. Hmyz, který obepínal jeho tělo, vážil dohromady přes 45 kilogramů.

Foto: China Daily, Reuters

Še Pching se nechal pokrýt 460 tisíci včelami

Článek

Nechat se pokrýt včelami je svým způsobem celosvětová disciplína, v níž se jednotliví včelaři předhánějí. Hmyz na vlastní tělo lákají obvykle tím, že si na něj pověsí včelí královnu v malé klícce, kterou pak následují její dělnice. Držitelem rekordu je Ind Vipin Seth, který na sebe nalákal včely vážící celkem 61,4 kilogramu.

Še si ke svému odvážnému kousku odložil horní část oděvu a jen si igelitovým sáčkem chránil hlavu. „Upřímně řečeno jsem byl velmi nervózní, ale udělal jsem to, abych propagoval svůj med. Na včely jsem zvyklý, včelaření se věnuji od svých dvaadvaceti let,“ svěřil se.

Foto: Profimedia.cz

Číňanovo tělo bylo pokryto téměř celé

„Hlavní je se před podobným pokusem nesprchovat a nepoužívat mýdlo, protože to by mohlo včely rozdráždit,“ poradil případným následovníkům. Přesto během asi 40 minut trvajícího kousku nasbíral zhruba 20 žihadel. „Bolelo to, ale neopovážil jsem se pohnout.“

Čína je jedním z hlavních producentů medu na světě. V několika zemích byl ale jeho dovoz zakázán kvůli obavám z napodobenin vydávaných za pravý včelí med.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám