Hlavní obsah

Šokující záběry ukazují, jak drogy mění tváře narkomanů

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smutné fotografie ukazuje video americké protidrogové kampaně, která si vzala za cíl připomenout důsledky užívání návykových látek. Po několika letech drogové závislosti se vizáž mnohých proměnila k nepoznání.

BEZ KOMENTÁŘE: Video zachycuje, jak moc se drogy podepíší na vzhledu člověkaVideo: rehabs.com

 
Článek

Osvětová kampaň organizace Drug Rehabs, která se věnuje pomoci drogově závislým, má varovat před následky užívání drog. Fotografie „před“ a „po“ ukazují proměny obličeje amerických narkomanů ve věku 22 až 54 let v průřezu až deseti let.

Lidé na videu užívali různé typy drog — kokain, heroin, oxykodon i metamfetamin. V důsledku závislosti se u nich projevily nejen psychické, ale také fyzické problémy. Jednalo se především o úbytek nebo naopak nárůst hmotnosti, kožní vředy, zubní kazy, krví podlité oči a v neposlední řadě také předčasné stárnutí.

Studie z roku 2012 odhalila závislost na ilegálních drogách u 4,5 miliónu Američanů. Obdobné kampaně mají posloužit jako prevence, osvěta a varování.

Reklama

Výběr článků

Načítám