Hlavní obsah

Surfař přepral žraloka, který se mu zakousl do nohy

Novinky, vps

Vítězně odešel ze souboje se žralokem surfař Darren Mills. Paryba ho napadla v pátek u pobřeží novozélandského Jižního ostrova, ale surfař ji poté, co se mu zakousla do pravé nohy, odstrčil a na prkně odpádloval zpět na břeh. Podle odborníku se nejspíše jednalo o žraloka bílého.

Foto: Profimedia.cz

Žralok bílý. Ilustrační foto

Článek

Osmadvacetiletý muž, který pochází z Velké Británie, ale pracuje na Novém Zélandu, byl v době útoku asi 50 metrů od pláže. I přes šok se mu podařilo dostat na pevninu, žralok navíc útok neopakoval.

„Snažil jsem se ho praštit, ale spíše jsem ho odstrčil. Docela jsem se bál, že se vrátí,“ popsal Mills v pondělí útok pro server listu The Daily Mail.

K jeho štěstí se na pláži zrovna opalovali lékař a zdravotní sestra, kteří byli na dovolené, a poskytli mu první pomoc. Pak ho vrtulník transportoval do nemocnice ve městě Invercargill, kde mu ošetřili rány od zubů na noze.

Z otisku zubů, který žralok zanechal na surfovém prkně, odborníci usuzují, že se jednalo asi o třímetrového žraloka bílého.

Mills po útoku nejprve žertoval, že už nevleze ani do vany, ale později si to rozmyslel a do vody se chystá hned, jak to bude možné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám