Hlavní obsah

Dva obrovské jeřáby se při nehodě skácely jako dětské hračky

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Neslavně dopadlo usazování ocelové konstrukce do stanice metra ve venezuelském Caracasu. Operátoři jeřábů manévr nezvládli, následkem čehož se jeden mnohatunový kolos převrátil na bok a ten druhý spadl dokonce až do betonové jámy.

BEZ KOMENTÁŘE: Pád jeřábů ve venezuelském Caracasu

 
Článek

Jeřáby stály každý na jedné straně jámy, do níž měly podle plánu spustit nosník. Už po chvíli se ale celá akce zvrtla, když se jeden z vozů začal převracet. Druhý jeřáb měl v ten moment svůj osud zpečetěn a po pár sekundách se převrátil přes střechu do jámy, jako kdyby byl z papíru.

Ač se to možná zdá neuvěřitelné, podle listu El Universal se při nehodě nikomu nic nestalo. Starosta města nařídil incident vyšetřit, podrobnosti zatím nejsou známy.

BEZ KOMENTÁŘE: Lokomotiva spadla z několika metrů na zem

Při manipulaci s těžkou technikou by měla být obezřetnost a bezpečnost na prvním místě, ne vždy se to ale podaří dodržet. Důkazem je například nepovedená manipulace s dvousettunovou lokomotivou v gabonském přístavu Owendo. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám