Hlavní obsah

Uběhl maratón a upletl při tom třímetrovou šálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Originální rekord vytvořil při sobotním maratónu v americkém Kansas City profesor grafického designu David Babcock. Zatímco maratón samotný zaběhl za pět hodin, 48 minut a 27 sekund, stihnul během běhu ještě uplést šálu dlouhou 3,6 metru. S odvoláním na místní tisk o tom v úterý informovala agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž při maratónu upletl několikametrovou šáluVideo: David Babcock, donotstaple.com

 
Článek

Tímto výkonem se Babcock zapíše do Guinnessovy knihy rekordů. Předchozí držitelkou primátu v kategorii „pletení během maratonského běhu” byla Susie Hewerová, která letos v dubnu během londýnského maratónu upletla šálu dlouhou dva metry.

Babcock začal plést a běhat asi před třemi lety, ovšem tehdy to ještě bral jako oddělené aktivity. Až později se rozhodl obojí spojit, „aby to bylo zajímavější”.

„Dálkové běhy zaberou hodně času, stejně tak pletení. Tak jsem si řekl, že bych je mohl spojit dohromady. Považoval jsem to za zábavnou výzvu,“ řekl Babcock televizní stanici KCTV.

Reklama

Výběr článků

Načítám