Hlavní obsah

Pes utekl majiteli, uběhl půlmaratón a získal medaili. Vykastrují ho

Novinky, vps
Evansville

Neobvyklého spoluběžce měli o víkendu účastníci půlmaratónu v americkém městě Evansville v Indianě. Připojil se k nim totiž labrador a uběhl téměř celou délku trati, tedy 21 kilometrů, za což si vysloužil medaili. Jak se ale ukázalo po protnutí cílové pásky, pes nebyl pod dozorem svého pána, kterému den předtím utekl. Za to ho teď čeká kastrace.

Foto: Facebook Evansville Police Department

Labrador Boogie po uběhnutí půlmaratonu

Článek

Čokoládový labrador jménem Boogie se po útěku z domova toulal městem, a když zahlédl startující pole závodníků, připojil se k němu. Běžci jen zírali, jak pes nadšeně běží společně s nimi.

Na konci závodu se k němu ale nikdo nehlásil. Vyšlo tak najevo, že utekl z domova, napsal server 14 News. Psa si vyzvedla odchytová služba a odvezla ho do útulku. Policie města Evansville poté zveřejnila jeho fotku na Facebooku, kde ji sdílely stovky lidí. Toho si všiml majitel psa Jerry Butts a zanedlouho si ho vyzvedl.

Později sdělil místnímu listu Evansville Courier & Press, že se jednalo už o čtvrtý jeho útěk za několik posledních týdnů. Rozhodl se proto, že ho nechá vykastrovat, aby ho přešla touha utíkat. Pro jistotu plánuje i zavedení mikročipu.

Útěchou Boogiemu může být, že za svůj běžecký výkon v úterý dodatečně obdržel medaili. Organizátoři sice uvedli, že neznají přesný čas, který zaběhl, ale vzhledem k tomu, že běžel bez dozoru svého pána, se jedná i tak o úctyhodný výkon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám