Hlavní obsah

Na největší motorce světa se moc neprojedete

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako největší motocykl na světě figuruje v aktuálním vydání Guinnessovy knihy rekordů pětitunové monstrum, které sice jako motorka vypadá, ale tím veškeré podobnosti končí. Nějakou dynamiku jízdy od něj totiž čekat nelze. Jede jako šnek a s odezvou řízení to taky není zrovna slavné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Největší motocykl na světěVideo: Reuters

 
Článek

Rekordní stroj vytvořil společně s týmem osmi lidí Ital Fabio Reggiani. Konstrukce motocyklu, který od země po řídítka měří 5,1 metru, jim zabrala sedm měsíců.

Obrovský motocykl pohání osmiválcový motor o objemu 5,7 litru a výkonu 280 koní, vzhledem k váze motorky to však na nějaké závratné rychlostní výkony nestačí. Tento fakt ale nikomu nevadí, s Italovým výtvorem se totiž nedá moc manévrovat a jeho řidič tak může být rád, že vůbec jede.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jízda v nejmenším automobilu na světěVideo: Reuters

S pětimetrovým motocyklem dokonale kontrastuje nejmenší auto způsobilé k provozu na pozemních komunikacích, kterým je pouze 63,5 cm vysoký a 126,47 cm dlouhý džíp Američana Austina Coulsona. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám