Hlavní obsah

Žena se objevila živá dva týdny po svém pohřbu

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Když se na začátku srpna členové rodiny Američanky Sharolyn Jacksonové z Filadelfie dívali na pohřbu na její tělo v otevřené rakvi, zdálo se jim, že má nějaký užší nos. Říkali si, že se s ním asi něco stalo při balzamovacím procesu. Vše ale bylo jinak. V rakvi se totiž nacházela úplně jiná osoba, jak se zjistilo o 13 dní později, kdy se Jacksonová objevila živá v nemocnici.

Žena se 13 dní po svém pohřbu objevila v psychiatrické léčebně

 
Článek

Jacksonová se pohřešovala od půlky července. Bylo to zhruba v době, kdy záchranka odvezla do nemocnice ženu, kterou kolemjdoucí nalezl v bezvědomí na ulici ve Filadelfii. Ta zemřela 20. července na mrtvici.

Syn Jacksonové neznámou ženu podle agentury AP chybně identifikoval na základě fotografií jako svou matku. Stejně tak učinil i sociální pracovník ze zdravotnického zařízení, ve kterém se 50letá Američanka léčila s psychickými a drogovými problémy. Nic tak nebránilo ženině pohřbu, ovšem pod jménem Sharolyn Jacksonové.

Pravý vlastník této identity se ale objevil 16. srpna, tedy 13 dní po pohřbu, v jedné filadelfské nemocnici, jak v pátek informovala americká média. Policie Jacksonovou identifikovala na základě otisků prstů. Poté pro ni přijel její syn a tentokrát ji okamžitě poznal.

Chtějí exhumovat tělo pohřbené ženy

„Standardem u identifikace těl je vizuální potvrzení členem rodiny,“ řekl serveru Huffington Post mluvčí filadelfského odboru zdravotnictví James Garrow. „Pokud někdo z rodiny přijde a řekne ‚To je moje máma,‘ tak nám to většinou stačí,“ dodal pro AP.

„Byla tam silná podoba, opravdu silná podoba. Ta žena se tolik podobala Sharol, že by to mohly být sestry,“ uvedla v rozhovoru pro AP matka Jacksonové Carrie Minneyová. „Jsem stále radostí bez sebe. Ale musím to trochu mírnit, protože někdo další je mrtvý. Nevíme, kdo to je, a trápí mě, že v tom hrobě leží něčí dcera,“ dodala 69letá Američanka.

Úřady teď pracují na povolení k exhumaci těla nesprávně pohřbené ženy v naději, že se jim podaří zjistit její identitu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám